Een biografie

 

Maud Vanhauwaert is schrijver en tekstperformer. Haar debuutbundel 'Ik ben mogelijk' verscheen in 2011 bij Querido en kreeg de Vrouw Debuut Prijs. In 2014 verscheen 'Wij zijn evenwijdig_', die werd gelauwerd met de Hughues C.Pernathprijs, alsook de Publieksprijs van de Herman De Coninckwedstrijd voor het mooiste gedicht.

Maud werd finalist van het Wereldkampioenschap Poetry Slam (2012) en van het Leids Cabaret Festival (2014). In 2013 won ze het Groot Nederlands Dictee bij de prominenten.

Maud behaalde een masterdiploma Taal-en Letterkunde (aan de UA) en een masterdiploma Drama aan het Conservatorium van Antwerpen, waar ze nu zelf docent is. Ze is kernredacteur van het literaire Nederlandstalige tijdschrift Dietsche Warande & Belfort (DW B), en verzorgt vaak presentaties en workshops op maat.

In januari ging Maud in première met haar eerste avondvullende solo-voorstelling 'Het is de moeite'. Met die voorstelling gaat ze op tournee langs culturele centra in Vlaanderen. In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om poëzie publiekelijk te maken. Met haar performances trad ze op, in binnen en buitenland, van Polen tot Slovenië, van Mexico tot Zuid-Afrika, van opera tot schapenstal.

Ze is relatief sympathiek.