BabelBühne

Na de brand die de Toren van Babel in de as legde, staken verschillende partners samen met kunstenaarscollectief Rooftoptiger heel veel handen uit heel veel mouwen om een overwoekerd vijvertje om te toveren tot een fabelachtige BabelBühne.

BabelBühne is een duurzame gebruikssculptuur opgebouwd uit terrassen en waterpartijen, geïnspireerd door de hangende tuinen van Babylon, en is het vervolgverhaal op het samenbouwproject Toren van Babel, dat in de zomer van 2019 een indrukwekkende ode aan de meertaligheid en de spraakverwarring vormde.

Het kunstenaarscollectief Rooftoptiger heeft de voorbije weken heel veel handen uit heel veel mouwen gestoken, en heeft een overwoekerd vijvertje omgetoverd tot een fabelachtige BabelBühne, een gebruikssculptuur op de Antwerpse Dam-site. Op 22 augustus kunnen we eindelijk de officiële kick-off laten plaatsvinden. Let op: inschrijven is door de coronamaatregelen verplicht. Reserveer je plekje via deze link. Op zaterdag 29 augustus presenteer ik samen met Behoud de Begeerte een XXXXL-Babelbad, een literair openluchtsalon, ter vervanging van de vijf Babelbaden die zouden doorgaan in augustus. Curatoren Amina Belôrf, Mustafa Kör, Kibi Puati Nelen en Winny Ang treden zelf op en brengen zelf ook gasten mee, die u onderdompelen in een spetterend bad vol poëzie, muziek en dans. Zit rustig neer en laat u meeslepen door Berberse poëzie, opzwepende flamenco, Turkse fantasie, Congolese vibes en Chinese pracht. En dan zijn er nog de wekelijkse BabelFabels op woensdag, BabelBouf op vrijdag en BabelBrunch op zondag. Via de website van Rooftoptiger vindt u alle info en kunt u zich inschrijven op de verschillende events (LET OP: reservatie verplicht wegens corona. Plaatsen zijn beperkt). Houd ook de Facebookpagina van de BabelBühne in het oog voor de laatste nieuwtjes.