NU

Oh, daar is weer de poëzieweek. Ziehier mijn tip voor leerkrachten die hun leerlingen willen warm maken voor de poëzie.

Mijn stadsdichterschap loopt ten einde. Het zijn twee zotte jaren geweest waar ik nu al heel dankbaar op terugkijk. Er komen nog wel een paar stadsgedichten en fratsen aan, die allemaal op deze pagina terechtkomen.

Tijdens de poëzieweek organiseer ik een afscheidstourneetje. De hele week lang positioneer ik mij, telkens tussen 16u-18u op een plek die betekenisvol is geweest tijdens mijn stadsdichterschap. Zowaar een kleine Trip Down Memory Lane. Op de welgekozen plekken lees ik één-op-één gedichten voor. Oh, en er gebeurt ook iets magisch. Moeilijk uit te leggen. Kom maar langs!Hieronder mijn speellijstje:
  • 31/1 Site van de Droogdokken (bij Stormkop)
  •  1/2 Bibliotheek Permeke
  •  2/2 Handschoenmarkt (bij O-L-V-Kathedraal)
  •  3/2 Astridplein (bij het Centraal Station)
  •  4/2 Slachthuissite (aan de Toren van Babel), Damhof – t.o.v. lange lobroekstraat 77
  •  5/2 Conscienceplein

Momenteel ben ik het boek ‘Het stad in mij’ aan het finaliseren dat het slotstuk vormt van mijn stadsdichterschap, en waarin ik ook veel ander ongepubliceerd materiaal opneem. Via deze link kan u de luxe-editie van het boek bestellen! (De oplage is beperkt.) Ik nodig u alvast uit op de boekvoorstelling op Wereldpoëziedag, 21 maart in de Bourlaschouwburg van Antwerpen. In onderstaand filmpje blik ik in minder dan drie minuten terug op de voorbije twee jaar.

Intussen ben ik, samen met Kurt Demey, ook op tournee met de voorstelling ‘Wij zijn mogelijk’, een bundel woordeloze gedichten.