NU

Het stad in mij is intussen aan een tweede druk toe. Hier en daar heb ik stiekem nog iets aangepast. Zoek de zeven verschillen! Het boek vormt het slotstuk van mijn stadsdichterschap, maar ik heb er ook veel ander ongepubliceerd materiaal in opgenomen. De verschillende manieren waarop ik poëzie heb proberen los te weken van het papier staan centraal.

De digitale boekvoorstelling kunt u trouwens nog steeds gratis online bekijken.

Het kunstenaarscollectief Rooftoptiger heeft de voorbije weken heel veel handen uit heel veel mouwen gestoken, en heeft een overwoekerd vijvertje omgetoverd tot een fabelachtige BabelBühne, als vervolg van de Toren van Babel. We popelden om nu zaterdag de BabelBühne officieel in te wijden in een wervelende Kick-Off, gevolgd door een maand met verschillende activiteiten om mensen in zoveel mogelijk talen - weliswaar op veilige afstand - samen te brengen.

Door de nieuwe richtlijnen vallen deze activiteiten helaas in het water. De hele programmatie wordt tot nader order uitgesteld. Na de jammerlijke brand van de Toren van Babel is dit een ferme opdoffer. Mocht u op zoek zijn naar een plekje om u even te onttrekken aan de waan van de dag, kan ik u de BabelBühne zeer aanbevelen. Via de Facebookpagina van de BabelBühne blijft u op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

 

Door de nieuwe maatregelen in Antwerpen kunnen andere initiatieven waar ik naar uitkeek ook niet doorgaan. Zo vallen de activiteiten van Antwerp Queer Arts Festival voor een groot stuk in het water. Wel kunt u individueel deelnemen aan de wandeling 'TOGETHER WE WALK: TRAIL OF STORIES' en dan komen we elkaar ongetwijfeld tegen. Meer informatie vindt u op de website van Antwerp Pride.